Sentralventilasjon relé

Sentralventilasjon Relé

Ser du etter en designet komfyrhette for sentralventilasjon med potensialfritt lukket relé? Da har Fjäråskupan flere modeller for deg.

Har du et nyere eller mer intelligent FTX-aggregat? Er kjøkkenviften koblet til dette aggregatet, og deler den ventilasjonskanal med bad og våtrom? Da pleier aggregatet å ha et potensialfritt lukket relésignal for å forsere strømningen ved matlaging.

Komfyrhetten er da utstyrt med et motordrevet spjeld med grunnstrømdør. Komfyrhetten har ingen egen motor siden boligens sentralviftemotoren til FTX styrer hele boligens luftstrøm. Grunnstrømmen justeres (av en ventilasjonstekniker) via en luke i spjeldet. Ved matlaging åpnes spjeldet, og et relé lukkes slik at det sendes et signal til FTX. Når FTX-aggregatet får signalet, forserer den strømningen. Spjeldfunksjonen styres via en timer som automatisk går tilbake til grunnstrømmen etter ca. 60 minutter.

Det finnes også en funksjon for våtromsforsering. Da er spjeldet i komfyrhetten stengt mens FTX-aggregatet forseres i 30 minutter for raskt å fjerne fukt fra baderommet etter bad/dusj.

Nesten alle Fjäråskupans modeller kan fås med dette systemet (veggmonterte, skapmonterte, innbyggingsprodukter eller kundetilpassede spesialhetter). Fritthengende og vertikale hetter kan fås med styresystemet selv om det ikke er anbefalt. Da forseringsstrømningen ved sentralventilasjon som oftest er svært lav (ca. 30-40 l/s), anbefaler Fjäråskupan derfor ikke vertikale eller fritthengende komfyrhetter til dette systemet. Det går ganske enkelt ikke an å garantere god funksjon da både vertikale og fritthengende vifter trenger en forseringsstrømning på minst 150 l/s for å sikre tilstrekkelig funksjon.

Fjäråskupan anbefale en monteringshøyde på 50 cm over komfyren, men også bredden og dybden på hetten påvirker funksjonen. Hvis det er mulig, bør du velge en bredere hette en komfyrbredden, og husk at du alltid må bestille en ekstra dyp hette hvis kjøkkenbenken er dypere enn vanlig, ellers vil ikke komfyrhetten klare å fange matosen.

Leter du etter en designet kjøkkenvifte med intern motor? Da kan du velge blant alle Fjäråskupans modeller.

Velger du en kjøkkenvifte i standardutførelse fra Fjäråskupan, betyr det at du får et produkt som er utstyrt med en sterk intern EC-motor.

Motoren er svært energieffektiv, særlig på de lavere hastighetene, men også på høyeste hastighet da den leverer ca. 900m3/t (ved normal installasjon). Den sterke motoren kan også yte ekstra ved behov for rask utlufting. Motoren går svært stille, særlig på de lavere hastighetene siden den da ikke trenger å jobbe like hardt som en mindre motor måtte ha gjort.

En intern viftemotor i en kjøkkenvifte er tenkt å kobles til en egen ventilasjonskanal. Ventilasjonskanalens dimensjon bør være 160 mm (eller mer) for ikke å skape et unødig mottrykk for viftemotoren, særlig ved lange og kompliserte rørtrekk.

Nyhetsbrev

Følg oss for inspirasjon, nyheter om produkter og mye mer.

Produktkatalog

Bestill eller les vår produktguide her

Produktkatalog 2023 Bestill

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse.

Lær mer