Sentralventilasjon villa

Sentralventilasjon Villa

Bor du i enebolig og er på jakt etter en kjøkkenvifte til sentralventilasjonssystemet? Da har Fjäråskupan mange modeller å velge blant.

Sentral ventilasjon for enebolig er et svært vanlig ventilasjonssystem – ikke minst i eldre hus, men også i nyere eneboliger samt i leiligheter der man mangler intern viftemotor i kjøkkenviften.

I en leilighet er sentralviftemotoren som oftest plassert i/bak krydderhyllen. Hvis boligen er utstyrt med et såkalt “krydderhylleaggregat”, bør man kontakte oss for å sikre at det er nok plass til hettens styreelektronikk.

Sentralventilasjonssystemet er bygd opp slik at sentralviftemotoren trekker luften ut fra kjøkken, bad, WC og andre våtrom døgnet rundt. Komfyrhetten er utstyrt med et motordrevet spjeld med grunnstrømdør og styring for sentralviftemotoren. Ved matlaging åpner komfyrhetten spjeldet og øker hastigheten på sentralviftemotoren.

Styresystemet har både transformatorstyring for klassisk AC-motor og 1-10VDC-styring for EC-motor. Den samme styreelektronikken kan også styre de fleste eldre varmevekslersystemene.

Komfyrhetten har også en timerfunksjon for våtromsforsering som bør brukes for raskt å trekke fuktig luft ut fra baderom etter dusj/bad.

En kjøkkenvifte med sentralventilasjon for enebolig er egnet for deg som allerede er fornøyd med sentralviftens sugekapasitet. Hvis denne ikke fungerer tilfredsstillende, anbefaler vi å oppgradere sentralviften eller vårt standardsystem med intern viftemotor i kjøkkenviften.

Kjøkkenviften/komfyrhettens funksjon påvirkes naturligvis av monteringshøyden, men ogs sentralviftens sugekapasitet påvirker komfyrhettens funksjon. Hvis kapasiteten har vært for liten tidligere, vil den ikke bli bedre ved å velge en nyere komfyrhette med penere design. Ved for liten kapasitet bør man derfor overveie å oppdatere til en kraftigere sentralviftemotor, separere systemene slik at kjøkkenviften får en egen ventilasjonskanal eller utstyre komfyrhetten med en assisterende hjelpemotor (som våre viftesystemet Assist og Assist Plus).

Systemet finnes til nesten alle modeller, men Fjäråskupan anbefaler bare Sentralventilasjon Villa til veggmonterte vifter, innbyggingsprodukter eller ved installasjon av kjøkkenvifte i skap.

Nyhetsbrev

Følg oss for inspirasjon, nyheter om produkter og mye mer.

Produktkatalog

Bestill eller les vår produktguide her

Produktkatalog 2023 Bestill

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse.

Lær mer