Nonstop & Nonstop Plus

NonStop

NonStop er en enkel grunnventilasjonsløsning for flerfamiliehus der selvtrekkventilasjonen ikke fungerer. I korthet går det ut på at viftemotoren i hetten ikke kan slås av, men alltid leverer en lav grunnstrøm.

Ved matlaging kan en NonStop-vifte forseres akkurat som en vanlig kjøkkenvifte. En innebygd timerfunksjon sikrer at strømmen går tilbake til grunnposisjonen etter 60 minutter.

Viftemotoren har en grunnstrømning på ca. 20 l/s og en maksimal strømning på 90 l/s.

Da forseringsstrømmen er relativt lav, er valget av modell og monteringshøyde avgjørende. En kjøkkenvifte med NonStop bør derfor ha en monteringshøyde på 50 cm over komfyren. Hetten bør også ha en noe opphøyd underside, altså slik at fettfiltrene ikke skal ligge parallelt med hettens underkant, men være plassert noen centimeter høyere opp. Dette betyr at hetten får en liten volumdel på undersiden omtrent som skuff snudd opp ned, noe som påvirker funksjonen positivt.

NonStop-viften kan velges til nesten alle våre hetter, men vertikale og fritthengende vifter anbefales ikke da det er for lav strømning.

Systemet har ikke noe justeringsspjeld.

NonStop Plus

NonStop Plus er mer effektiv med trinnløs justering.

Funksjonene er de samme som med en vanlig NonStop men med en 55 % kraftigere motor. Nonstop er en enkel grunnventilasjonsløsning for flermannshus der den naturlige ventilasjonen ikke fungerer. Kort sagt, viftemotoren inne i bikuben kan ikke slås av, men gir alltid lav grunnstrøm.

Ved matlaging kan viften tvinges akkurat som en vanlig kjøkkenvifte. En innebygd timerfunksjon sørger for at strømmen går tilbake til grunnposisjon etter 60min. Alle tre hastighetene på NonStop Plus kan justeres trinnløst.

Strømmen kan stilles inn mellom 10-140 l/s avhengig av installasjonens kanalsystem.

Da tvangsflyten er relativt lav, er valg av modell og monteringshøyde avgjørende. Viften bør ha en monteringshøyde på 50 cm over platetoppen. Bikuben skal ha en litt hevet underside, noe som betyr at fettfiltrene ikke skal ligge på linje med underkanten av bikuben men plasseres noen centimeter høyere opp.

Det betyr at bikuben har en liten volumdel på undersiden som en opp-ned boks som har en positiv effekt på funksjonen. NonStop kan velges for nesten alle kopper, men vertikale og fritthengende vifter anbefales ikke da strømmene er for lave. Systemet har ingen justeringsspjeld.

Systemet har ikke noe justeringsspjeld.

Nyhetsbrev

Følg oss for inspirasjon, nyheter om produkter og mye mer.

Produktkatalog

Bestill eller les vår produktguide her

Produktkatalog 2023 Bestill

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse.

Lær mer