Hvilket viftesystem passer deg?

Hvilket viftesystem passer deg?

Hvis du ønsker en stille og effektiv kjøkkenvifte, kan man velge å ha en ekstern kjøkkenvifte, eller ekstern viftemotor som vi vil kalle det, som er tenkt brukt til en komfyrhette med en egen ventilasjonskanal.

Alla Fjäråskupans modeller kan fås med styring for ekstern viftemotor, og sammen med en lyddemper kan det bli svært stille på kjøkkenet ditt.

Ved lengre og kompliserte kanaler er det som oftest et bedre alternativ å velge en ekstern motor enn en vanlig intern standardmotor. Ikke bare for at man får en sterkere motor og kommer lengre bort fra motorlyden, men for at en sugende viftemotor på for eksempel taket ”tvinger” luften ut bedre enn en trykkende viftemotor nede i kjøkkenviften.

Elektronikken har åtte hastighetsposisjoner og 15 minutters ettergangstimer. Det er mulig å styre kjøkkenviften med fjernkontroll. Alle Fjäråskupans kjøkkenvifter med intern eller ekstern EC-motor kan dessuten styres med vår egen app gjennom Bluetooth. Blant annet har appen også påminnelse for når det er på tide å vaske fettfiltrene, mulighet for å programmere in ettergangstimerens standardhastighet samt justere inn kjøkkenviften for periodisk ventilasjon.Periodisk ventilasjon er en smart funksjon som er tenkt å brukes i for eksempel sommerhus eller andre hus der luften ”står stille”, og som har dårlig eller mangler annen ventilasjon. Funksjonen betyr at kjøkkenviftens motor går på laveste hastighet i noen minutter hver time, døgnet rundt. På denne måten hjelper kjøkkenviften til med luftutskiftningen, noe som fører til bedre inneluft.

Elektronikken er også utstyrt med et potensialfritt vekselrelé, som for eksempel kan brukes til å sende et signal til boligens FTX-system. Når FTX-systemet får et signal, forstår det at kjøkkenviftens viftemotor går. Siden kjøkkenviften suger ut luft, skapes det et undertrykk i huset, og da kan FTX-systemet kompensere dette ved å øke tilluften og redusere avtrekksluften mens kjøkkenviften går. Dette hjelper viften til ikke å jobbe så hardt unødig.

Lyddemper er ikke et krav, men en anbefaling, særlig hvis motoren befinner seg nærmere enn tre meter fra kjøkkenviften. Ved lengre kanaler kan man klare seg uten lyddemper og likevel få en god og stille kjøkkenvifte.

Nyhetsbrev

Følg oss for inspirasjon, nyheter om produkter og mye mer.

Produktkatalog

Bestill eller les vår produktguide her

Produktkatalog 2023 Bestill

Fjäråskupan logo

© 2024 Fjäråskupan

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse.

Lær mer